Warmtepomp nieuwbouw

Bij nieuwbouw projecten is het zeer interessant om de mogelijkheden van een warmtepomp te overwegen. Warmtepompen waarbij er boringen dienen te worden uitgevoerd zoals in het geval van de grond-water warmtepomp en de water-water warmtepomp zijn uitstekend te realiseren bij een nieuwbouw waarbij dit voor problemen kan zorgen bij bestaande bouw.

Een andere mogelijkheid is gebruikmaken van een zogenaamde lucht-lucht warmtepomp. Een dergelijke warmtepomp is zeer populair wanneer het aankomt op bestaande woningen, maar dat neemt niet weg dat ze ook probleemloos in een nieuwbouw kan worden gebruikt. Omwille van het feit dat er geen boringen moeten worden uitgevoerd is een lucht-lucht warmtepomp een behoorlijk stuk voordeliger in vergelijking met andere warmtepompen. Daar staat evenwel tegenover dat het rendement vergeleken met bijvoorbeeld een grond-water warmtepomp een behoorlijk stuk beperkter is.

Bijzonder interessant om te melden is dat u al snel meer dan €1.000 subsidie krijgt. Het hangt af van de soort warmtepomp en hoe zuinig deze is of u meer subsidie krijgt. Vaak geldt hoe duurder de installatie en hoe hoger de energiebesparing, des te meer subsidie u ontvangt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat het kost om een warmtepomp aan te schaffen, doe dan een aanvraag op de website en kom in contact met installateurs.

Warmtepomp bestaande bouw

Ook voor bestaande woningen is het interessant om een warmtepomp te installeren. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om alle soorten warmtepompen te realiseren. Maar de zogenoemde lucht-lucht warmtepompen zijn bijna altijd mogelijk omdat hier geen boringen voor hoeven te worden uitgevoerd. Daarnaast zijn deze een stuk voordeliger.

Het is daarnaast erg interessant om te melden is dat u al snel meer dan €1.000 subsidie krijgt. Het hangt af van de soort warmtepomp en hoe zuinig deze is of u meer subsidie krijgt. Vaak geldt hoe duurder de installatie en hoe hoger de energiebesparing, des te meer subsidie u ontvangt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat het kost om een warmtepomp aan te schaffen, doe dan een aanvraag op de website en kom in contact met installateurs.